Friday, 5 July 2013

kebaikan minyak kelapa dara

 Dari generasi ke generasi mengesankan bahan ini sangat semula jadi untuk rambut. Vitamin E dan asid laurik dalam minyak kelapa membuatkan penyaman kelas pertama  untuk rambut. Walau bagaimanapun, penggunaan mengatasi kesan-kesan positif yang biasa di rambut hanya kerana ia akan memberikan khasiat kulit kepala. Kesanya adalah rambut yang tebal dan kuat dengan mutlak. Tidak hairanlah ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk melihat wanita Asia khususnya yang memaparkan rambut panjang, lembut dan bersinar, Mereka mengatakan minyak kelapa ini adalah bahan organik ajaib.

Minyak kelapa untuk rambut dianggap baik. Malah, Rambut yang paling eksklusif dan syampu hari ini menggunakan nilai jenama mereka. Salah satu manfaat minyak kelapa adalah bahawa ia melambatkan proses uban. Rambut menjadi lebih lebat dari pangkal sampai ke hujung. Ia adalah penting untuk menyebut bahawa rawatan rambut dengan menggunakan minyak kelapa harus bermula sebaik sahaja anda mendapati sebarang tanda-tanda rambut menjadi nipis. Apabila rambut mula menjadi nipis, terdapat kemungkinan bahawa rambut boleh mula berkembang daripada bahagian pangkal dan folikel hilang keupayaan mereka untuk menumbuhkan rambut sehingga menyebabkan keguguran rambut yang berkekalan.

Asid laurik berfungsi dengan pertempuran kulat dan bakteria  berbahaya yang bertanggungjawab untuk pelbagai kegatalan dan jangkitan kulit. Oleh itu, menggunakan minyak kelapa memberikan nutrisi yang diperlukan pada kulit dan yang menghalangnya daripada pengeringan atau pembangunan ekzema, psoriasis, kelemumur dan lain-lain. Manfaat menggunakan minyak kelapa menjadi ketara apabila terdapat risiko yang tinggi untuk melihatnya bercabang atau keguguran rambut, perms, dan mewarnakan rambut. Di samping itu, minyak kelapa mengandungi vitamin E dengan penyembuhan dan ciri-ciri antioksidannya. Oleh itu, kedua-dua komponen ini membuat kombinasi terbaik untuk menawarkan rawatan yang terbaik untuk rambut anda dan juga memberikan rambut anda dengan bau kelapa yang menenangkan akan berlangsung selama berjam-jam.

Faedah lain termasuk ciri-ciri pelembap. Bahagian terbaik tentang minyak kelapa adalah tidak seperti produk kulit yang berasaskan air, ia tidak dinaikkan selepas satu tempoh masa. Ini adalah disebabkan kandungan antioksida.

Terdapat beberapa cara minyak kelapa boleh diintegrasikan dalam rejimen rutin rambut. Cara yang paling biasa adalah untuk membeli beberapa minyak kelapa dara organik yang tulen dan menyapukan secara langsung ke atas kulit kepala secara tetap atau mencampurkannya dengan perapi rambut   anda atau syampu. Satu lagi kaedah yang lebih mahal dan lagi mudah untuk menggunakannya adalah membeli produk rambut yang mengandungi dalam bentuk yang tulen dan bertapis. Walau bagaimanapun, berhati-hati bahawa produk tidak menampilkan minyak dalam bentuk yang hydrogenated atau diproses, kerana kebanyakan komponen penting bahan semulajadi akan diproses


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ORDER FORM

Name:
Email Address:
Tel Number
KOd DAn nama item
Kuantiti
Cara Bayaran Maybank2u
Cimb klik
Cash Deposit
Tarikh dan Masa Bayaran
Alamat untuk pengeposan

Get your own free form like this one.

HANYA RM30.00 ANDA BOLEH KAYA!

cuma bermodalkan rm30 sahaja anda berpeluang menjana pendapatan anda lebih rm1000 sebulan.. bisness dan produk yang semakin menigkat naik dan mendapat perhatian ramai. anda tidak akan rugi, apatah lagi modal serendah ini saya yakin tidak menjejaskan diri anda. saya akan bantu anda dari segi sokongan, guide anda, penerangan dan penjelasan melalui e-mail, talefon dan sms. bagi anda yang berada di sekitar kuantan juga saya boleh berjumpa dengan anda dan memberi penerangan secara percuma.

talefon saya = 012-7483550
msg saya = 012-7483550
ym saya = fareast_madzlan@yahoo.com.my
blogg saya = faizmadzlan.blogspot.com


JADI AHLI KAMI

SILA SMS SAYA@ HUBUNGI SAYA. encik faiz- 0127483550

(nama) (lokasi) (tarikh) (masa) (jumlah)

CTH: FAIZ KUANTAN 10/JUNE/2012 2.03PM RM30


Pembayaran melalui akaun maybank sahaja

(Faizal Bin Madzlan)

156-039-360-596


P/S Saya akan menghubungi anda sebaik sahaja pembayaran dilakukan

TEMPAHAN PRODUK NEW WORLD 55

GEL PELBAGAI GUNA NW55 (100 GM)= KOD PC101
HARGA RM39.50

GEL PELBAGAI GUNA NW55 (50 GM)= KOD PC102
HARGA RM24.50

SYAMPU PELABAGAI HERBA NW55 (350 ML)=KOD PC103
HARGA RM25.00